Munkavállalók részére

Kérjük adja meg e-mail címét, amire a rendszer a kitöltés végeztével elküldi Önnek az eredményét!

Elérhető maximális pontszám: 26 pont
A “megfelelt” szinthez szükséges pontszám: 22 pont

Please enter your email:

1. Válassza ki a munkabiztonság helyes meghatározását az alábbiak közül! (3 pont)

 
 
 

2. Milyen módon mondhat le a munkavállaló a védőfelszerelések használatáról? (2 pont)

 
 
 

3. A munkavállaló megtagadhatja a munkavégzést, amennyiben….. Fejezze be a mondatot! (2 pont)

 
 
 

4. Ki végezheti el a gépek, berendezések karbantartását, tisztítását, javítását? (3 pont)

 
 
 

5. Mikor nyúlhat be a berendezés kezelésével megbízott munkavállaló a gép belső terébe? (3 pont)

 
 
 

6. Ki kezelhet gépi meghajtású emelőberendezést (targonca, daru stb.) a munkahelyen? (2 pont)

 
 
 

7. Mi minősül túlzottan hideg, illetőleg meleg munkakörnyezetnek a munkahelyeken? (3 pont)

 
 
 

8. Milyen kockázati tényezők veszélyeztetik a nedves munkakörnyezetben dolgozó munkavállalókat? (3 pont)

 
 
 

9. Az élelmiszer és italgyártás során felhasznált romlandó alap és segédanyagok milyen kockázatokat jelentenek a munkavállalókra nézve? (3 pont)

 
 
 

10. Az élelmiszer és italgyártásban használt vegyszerek tárolása, kezelése és felhasználása során felmerülő kockázatokat milyen munkavédelmi dokumentációban jelenítené meg? (2 pont)